Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu: (3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ” Ege‘ye yönelik mütecaviz eylemler karşısında sergilediğimiz tavır zaten tüm muhataplarımızca biliniyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Doğu Akdeniz’deki hak ve hukukunu sonuna kadar savunuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla’daki Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu.

Ege ve Doğu Akdeniz konusunda gösterdikleri tavra işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ege’ye yönelik mütecaviz eylemler karşısında sergilediğimiz tavır zaten tüm muhataplarımızca biliniyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Doğu Akdeniz’deki hak ve hukukunu sonuna kadar savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden DHKPC’sine, eli kanlı canilerin hiçbirine nefes aldırmadıklarını vurgulayarak, “Teröristler nerede yuvalanmışsa önce tespit ediyor, sonra da hepsini tek tek imha ediyoruz. Milli güvenliğimize yönelik her türlü girişimi boşa çıkarırken, bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için de samimiyetle çaba harcıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bağımsızlığımıza leke sürdürmeyeceğiz”

Bundan sonra da aynı onurla her yerde bu mücadeleyi devam ettireceklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan öğrencilere de “Değerli teğmenlerimiz, bugün teorik ve pratik eğitimlerinizi tamamlıyor, yeni bir hayata yelken açıyorsunuz. Deniz Kuvvetlerimizin şerefli birer subayı olarak, daha nice seneler boyunca devletimize, ülkemize ve milletimize aşkla hizmet edeceksiniz. Her birinin adı milletimizin gönlüne nakşolmuş kaptan-ı deryalardan size ulaşan vazife bayrağını sizler de sonraki nesillere gururla devredeceksiniz. Emanet aldığınız bu aziz mirası hakkıyla taşıyarak en güzel şekilde teslim edeceğinize yürekten inanıyorum.” diye seslendi.

“Denizleriniz sakin, pruvanız neta, bahtınız hep açık olsun”

Bu kutlu mücadelede savaş gemilerinin en tepe noktasında mahfuz olan mukaddes kitabın bahriyelilere yol göstereceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Anneler, babalar özellikle sizlere sesleniyorum. Bu güzide evlatlarınızı sizler bizlere emanet ettiniz. Komutanlarımız, hocalarımız en güzel şekilde sizlerin bu emanetine sahip çıktılar. Onları bugüne hazırladılar. Bundan sonra teğmenlerimizle, üsteğmen, yüzbaşı, yarbay, binbaşı vesaire bu şekilde gurur duyacaksınız. O günleri göreceksiniz. Sizin bu gösterdiğiniz teveccühe, ilgiye bizler de gerek şahsım Başkomutan ve tüm devlet yönetimi olarak teşekkür ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyorum. Rabbim sizleri her türlü kazadan, beladan ve saldırıdan muhafaza eylesin. Denizleriniz sakin, pruvanız neta, bahtınız hep açık olsun. Bu duygularla bir kez daha Deniz Harp Okulumuzun öğrencilerini, ailelerini, üniversitemizin yönetimini ve hocalarını tebrik ediyorum. Teğmenlerimize önlerindeki uzun görev sürelerinde başarılar diliyorum. Dost ülkelere gidecek teğmenlerimizin oralardaki kardeşlerimize en kalbi selam ve muhabbetlerimizi iletmelerini istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.”

Diğer konuşmalar

Törende konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul, Deniz Harp Okulunun vatanına, milletine, bayrağına ve devletine sadık, yüce Türk milletinin ve seçilmiş milli iradenin emrinde görev icra edecek, milli ve manevi değerlere önem veren subay yetiştirmeye geçmişte olduğu gibi bugün de büyük şevk ve aşkla devam ettiğini kaydetti.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise mezun olan öğrencileri tebrik ederek, teğmenlere, ailelerinin hayır dualarını almaları, milli manevi değerlere sahip çıkmaları, her zaman seçilmiş milli iradenin emrinde olmaları ve Türk milletine hizmet etmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul birincisi olan Teğmen Ömer Faruk Çil’e diplomasını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından da teğmenlerin ailelerine, evlatlarının geleceğiyle ilgili hayır duası beklediklerini söyleyerek, Allah’tan tüm bahriyelileri görevlerinde muvaffak kılmasını diledi.

Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Valisi Davut Gül de yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Semra Orkan – Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort